Aprovat el “dret a decidir”: continua el circ nacionalista burgès a Catalunya [cat/cast]

Catalunya-Europa

Segons les darreres dades oficials de l’EPA, a Catalunya ja són gairebé 900.000 els assalariats aturats, tot i l’èxode massiu de joves treballadors cap a l’estranger. La concentració i exportació de capitals a càrrec d’una oligarquia financera insaciable, deixa pel camí infinitat de cadàvers proletaris, milions de catalans sense salari, sense drets, sense condicions laborals, sense habitatge i fins i tot sense vida. Aquesta és la crua realitat que el capitalisme realment existent ofereix al conjunt del poble treballador. Malgrat tot, les formacions burgeses i oportunistes -des de la petita burgesia nacional-municipalista, eco-socialista, lerrouxista o republicana, fins arribar a la gran burgesia – pretenen seguir allargant el seu engany i traïció a les masses laborioses, portant-les cap els reaccionaris paràmetres del nacionalisme burgès.

Així doncs, seria suficient amb canviar o no la forma d’estat o de donar-li més o menys contingut nacional, tot plegat dins la UE, i els problemes dels catalans es solucionarien màgicament. Parlar de la formació de l’estat com un ens repressor d’una classe dominant sobre una dominada, de relacions de producció i capitalisme monopolista, de propietat privada sobre els mitjans de producció i oligarquia financera, sembla que no interessa als “representants del poble”. I no ens estranya gens. Tot i que és precisament l’oligarquia financera i industrial i el seu caduc mode de producció, la causa originària de la misèria i embrutiment que avui arrossega el conjunt de la classe obrera de l’estat, l’origen del patiment de milions de catalans, castellans, bascos i gallecs.

És evident que els parlaments burgesos al segle XXI, ja estiguin aquests adherits a estructures autonòmiques o formin part de la immensa majoria d’estats formalment independents, ja no poden amagar la seva buidor sobirana i el seu accelerat procés de putrefacció.  Aproven a tort i a dret lleis i decrets, en forma de “retallades” i “reformes” que venen imposades per superestructures internacionals, concretament les de l’oligarquia financera; BCE, CE o FMI. Mesures que s’imposen a milers de kilòmetres de Barcelona o Madrid. Mentre les forces productives del règim son colpejades i destruïdes sota el jou del capitalisme agonitzant, i mentre la superestructura del règim xipolleja entre el fang de la corrupció –que és sempre estructural al sistema, mai conjuntural- la desvergonyida oligarquia financera, propietària absoluta de l’estat espanyol, s’entesta a mantenir el proletariat ibèric submergit en un fals debat identitari, especialment en aquells mercats que per a ella són estratègics, com és el cas de Catalunya. Seguir allargant la dictadura capitalista i el patiment i l’agonia de les masses treballadores, sotmeses a la misèria i la sobreexplotació, és l’únic objectiu d’aquests paràsits i explotadors. Cal no oblidar que les formacions polítiques hegemòniques del Congrés dels Diputats, així com les del Parlament de Catalunya, també són propietat dels monopolis integrats a l´IBEX-35, concretament dels seus bancs.

Es per això que no va sorprendre l’enèsima sessió parlamentària amb aires de “jornada històrica”, celebrada el passat 13 de gener de 2013, on els lacais polítics del règim en versió catalana, van declarar amb ridícula solemnitat “el dret a decidir”; la definitiva resolució de la secular qüestió nacional a terres catalanes. Com si Catalunya fos una vil·la aïllada, com si el seu Parlament (autonòmic o independent) tingués avui alguna utilitat nacional i popular, com si els il·lustres diputats poguessin determinar el grau de “sobirania del poble català” tot just pujant al faristol i proclamant-ho. Com si el patriotisme fos quelcom consubstancial a aquesta oligarquia apàtrida i a aquesta corrupta casta política que la serveix amb gust. La nova i nefasta tragicomèdia nacionalista, va acabar aprovant -per 85 vots a favor i 41 en contra- l’insubstancial “dret a decidir”. Tan insubstancial, que va ser capaç d’unir a convergents, democristians, republicans i ecosocialistes per un costat – sí al “dret a decidir”- i a socialistes, populars i lerrouxistes per l’altre -no al “dret a decidir”-. Un altre grotesc espectacle del pudent nacionalisme burgès, que va monopolitzar la sessió parlamentària dels “il·lustres” diputats.

Les forces del sí sumaven 37 escons convergents -“cas Palau”, amb seu embargada inclosa – així com 13 dels seus socis democristians -“cas Pallerols”, on els seguidors de Crist es van dedicar a saquejar els diners dels aturats per a benefici propi, mentre els seus sants dirigents gaudien d’àmplies suites al Palace-. També varen votar a favor els 35 escons de les formacions petitburgeses i oportunistes d’antiga soca, com no podia ser d’una altre manera; per a ERC o ICV-EUiA, els drets democràtics es decreten en una institució burgesa buidada de poder, s’institucionalitzen i es fan efectius sense més problemes. Acceptant de forma entusiasta el marc imperial de la UE –la mateixa que sotmet i no deixa “decidir” no ja als treballadors, sinó a molts dels seus Estats membre- somnien amb una consulta al 2014. El seu concepte “d’autodeterminació”, evidentment, no pot emanar més que del “model Kosovo”; un híbrid d’estat i base militar “autodeterminada” que opera al servei de la UE-OTAN en el cor d’Europa. Caldria, doncs, preguntar als “honorables representants del poble”: de quin tipus de dret a decidir parlen?, d’acord amb quina sobirania? Pot ser del “dret a decidir” i de la “independència i sobirania” de Grècia, Itàlia, Portugal o el mateix Regne d’Espanya?

Els que ja res decideixen des del Congrés dels Diputats a Madrid, externalitzant les seves funcions cap a Brussel·les i Berlin, volen que el Parlament català “no decideixi”. A la vegada, els qui opten per que “decideixi” aquest Parlament, basen el seu plantejament en integrar-se de ple a les superestructures de Brussel·les i Berlin, per tal de “decidir sobiranament”. El frau a què ens volen seguir arrossegant se’ns mostra en tota la seva plenitud. Tot plegat un plantejament burgès -impregnat de nacionalisme- que no només fa abstracció del context històric on ens trobem, sinó que centra el “debat sobirà”, sense cap vergonya, entorn a la consecució de simples formes d’estat per a benefici d’una o altre fracció de la oligarquia dominant. Cal no esmentar el fons mateix de la qüestió nacional, les essències mateixes de qualsevol Estat, el seu caràcter de classe i les relacions de producció que defensa en l’actual context històric. Tot comença i acaba en autonomia, federalisme, estat propi, monarquia o república.

Enfront aquests 85 escons a favor es van ubicar els 23 provinents del nacionalcatolicisme -“cas Gurtel”- , els 9 de la formació neolerrouxista Ciutadans i els 15 supervivents socialistes –esquitxats últimament pel “cas Mercuri”-, que a aquestes alçades ja no saben què votar ni què dir. I per a coronar aquesta farsa parlamentària, muntada sobre l’alienant nacionalisme burgès, el pretès “cavall de troia de les classes populars”, és a dir, els 3 escons de les CUP, van decidir -en un exercici de funambulisme assembleari- dividir les seves minses “forces parlamentàries”. Un dels seus escons va votar a favor de “decidir”, els altres 2 es van “abstenir” de no se sap ben bé què, posant de manifest l’oportunisme desacomplexat del que fa gala aquesta formació independentista i interclassista.

Les paraules Catalunya, Espanya, sobirania, independència, estat propi, dret a decidir i democràcia van monopolitzar la “històrica cita”. Als “honorables” parlamentaris – als que milions de catalans no varen votar en les últimes eleccions burgeses- no els afecten ni la monstruosa realitat material que pateix el poble treballador català, ni tampoc els patiments diaris a què es veuen sotmeses les masses laborioses a les quals diuen “representar”. Davant aquesta situació, la classe dominant, sabedora que el seu mode de producció només pot oferir sobreexplotació i misèria, promet falses “solucions nacionals” que ni els mateixos xarlatans polítics de l’oligarquia es creuen. Cal guanyar temps i desviar l’afartament del proletariat i classes populars. I és aquí on el nacionalisme burgès desplega tota la seva potencialitat ideològica.

Per a uns la qüestió nacional es resumeix a sortir de l’actual Estat espanyol, per altres seria més adient mantenir-se dins les seves estructures. Això si, tots junts com germans dins la UE, dins la CE, el BCE, el FMI, el BM, l’OCDE, l’ OTAN…Heus aquí la solució nacional que ofereix l’oligarquia apàtrida per seguir alienant al poble treballador català i al de la resta de nacionalitats de l’Estat; no canviar res o canviar-ho tot per acabar no canviant res. I enmig d’aquesta misèria intel·lectual i política, els Cambó d’avui -amb aires d’estadista universal i sense cap vergonya- posen sobre la taula “el dret a decidir de Catalunya”. Això és el que els lacais polítics de l’oligarquia- sigui aquesta catalana o castellana- entenen per “sobirania”; un estat més o no de la UE, el mateix règim capitalista, la mateixa classe dominant.

Valguin com a fidel metàfora del fins aquí apuntats, les penoses micromanifestacions que el mateix 23 de gener es varen citar a les portes del Parlament, a fi d’ovacionar i escridassar als parlamentaris, depenent de la seva filiació nacionalista; a un costat uns pocs centenars aixecant banderes estelades i proclamant “la creació d’un nou estat català dins la UE”, i a pocs metres uns centenars més onejant emblemes borbònics, proclamant “la unitat d’Espanya”. El nacionalisme burgès dominava aquesta penosa representació teatral, tan dins com fora de l’hemicicle, a mode de esperpent que feia honor a la fecunda obra de Valle-Inclán. Aquest esperpent, contribueix a allargar l’agonia del proletariat i les classes populars, així com a consolidar una vida d’esclaus per als nostres fills.

Com ve defensant el PCOC, aquest procés “sobiranista” impulsat sota els paràmetres del nacionalisme burgès i alimentat des de l’eix Barcelona-Madrid, té com a principal finalitat seguir aprofundint en la divisió i la fragmentació de les forces proletàries i populars del conjunt de nacions i regions de l’estat, precisament en un moment històric en que aquests es saben en el punt de mira de la patronal dels senyors Mas i Rajoy. L’embrutiment, l’alienació i el debilitament dels subjecte històric revolucionari que ha de posar fi a aquest estat de coses insostenible, ha estat sempre un dels principals objectius de la ideologia dominant burgesa. Més encara, quan el regne del capital monopolista mostra la seva essència depredadora a cara descoberta.

Seria suficient en fer un breu anàlisis històric per a concloure quin ha estat el rol jugat per les elits burgeses de l’estat espanyol, especialment les d’origen català, al llarg de la seva existència. L’oligarquia instal·lada a Catalunya, amb la instrumentalització del sentiment nacional del poble treballador català, sempre ha buscat pressionar el seu propi Estat, amb major insistència quan aquest arrossega una profunda i duradora crisis econòmica, per tal d’obtenir les seves prebendes. I avui, aquesta pressió gira al voltant de l’anhelat Pacte Fiscal, rebutjat inicialment pel Govern espanyol, que busca situar els sectors oligarques catalans a l’avantguarda de l’explotació Ibèrica. Cal recordar que aquesta oligarquia nuclearitzada entorn de Foment del Treball o Caixabank, ja ha deixat clar en les seves declaracions públiques, que tot aquest procés “sobiranista” comença i acaba en aquest Pacte Fiscal.

Resulta, per tant, ridícul i falsari, escoltar en boca del senyor Mas les paraules “dret a decidir”, quan del que es tracta es d’establir un pacte mercantil i financer entre la pròpia classe dominant, entre la mateixa oligarquia financera. I en aquest marc cal emmarcar aquesta nova maniobra “nacional”. Un pols entre elits burgeses per a conquerir majors quotes de mercat dins el marc imperial de la UE, on cal destacar l’eixordador silenci de la sempre activa oligarquia basca, tan còmode dins el seu particular Concert Econòmic.

El PCOC referma el seu posicionament proletari i internacionalista, afirmant que no hi ha i no pot haver més sortida per a superar aquest règim capitalista, per trencar d’arrel el circ nacionalista desplegat pels paràsits explotadors i apàtrides, que organitzar el poder popular des dels nostres centres de treball, des dels nostres barris, universitats, instituts. No hi ha més sortida que reconstruir els llaços solidaris que fan inexpugnable al moviment obrer, recuperar l’imprescindible combativitat de la classe treballadora, fixant l’objectiu en la conquesta del socialisme com a únic règim capaç d’emancipar al conjunt del proletariat i donar una solució definitiva a la qüestió nacional a l’estat espanyol.

El PCOC fa una nova crida al moviment obrer perquè alci les estructures de l’Assemblea de Comitès, Delegats i Treballadors des de la mateixa base dels centres de treball, i que aquesta pugui fondre’s en un sol puny en un massiu Front Únic del Poble, dirigit pel proletariat i integrat pel conjunt de classes populars agredides pel capital monopolista i el seu Estat repressor. No hi ha altre manera de derrocar la barbàrie capitalista que edificar el poderós exèrcit proletari que ha de prendre el poder a les seves mans.

L’inalienable dret a l’autodeterminació de Catalunya, en plena etapa imperialista, només podrà ser una realitat pràctica quan aquest es lligui indissolublement a la conquesta del socialisme, a la victòria de les forces proletàries i populars de les diferents nacions de l’Estat. Només la fraterna unitat d’acció entre el proletariat català i la de la resta de nacionalitats, podrà liquidar per sempre més l’Estat monopolista i burgès, alliberant socialment i nacionalment milions de treballadors.

El PCOC, fidel als principis emanats del socialisme científic, s’oposa frontalment al trampós i fals debat entorn al “dret a decidir”, comandat per milionaris burgesos educats al Liceu Francès i engreixats a base de comptes a Suïssa. El PCOC s’oposa a un procés “sobiranista” engegat per estafadors professionals dedicats en cos i ànima a espletar les pròpies institucions catalanes, mentre milions de treballadors catalans són llançats al pou de la misèria. El PCOC s’oposa al circ nacionalista que monopolitza el debat públic del règim a Catalunya, a càrrec de nissagues burgeses que cobren comissions per deslocalitzar industries de Catalunya, alhora que evadeixen aquest capital a províncies tan “catalanes” com Ginebra. El PCOC, en definitiva, denuncia una vegada més, el degradant nacionalisme burgès emboscat darrere una fraseologia buida de contingut, entorn de “drets sobirans” inexistents -ja vinguin aquests del sectors burgesos “independentistes, unionistes o federalistes”- la funció dels quals no és altre que amagar les atrocitats diàries comeses pel capital monopolista i la parasitària oligarquia financera que li acompanya. Quin “dret a decidir” poden oferir als pobles ibèrics els senyors Alierta, Brufau o Barroso? Quina “democràcia i sobirania” poden oferir el senyors Botín, Fainé o Draggi?.

Unir i coordinar les diferents lluites del proletariat, organitzar el poder popular des de la base econòmica del capitalisme, lligar el dret a la autodeterminació a la lluita pel socialisme, denunciar sense treva el nacionalisme burgès dominant, combatent al mateix temps l’oportunisme inoculat a l’interior del moviment obrer. Aquest mode de producció caduc i senil, per més que s’afanyi la classe dominant, ja res pot oferir al conjunt del poble treballador català, castellà, basc o gallec. Tampoc a l’europeu.

L’enèsima tragicomèdia nacionalista al Parlament en forma de declaració grandiloqüent entorn al “dret a decidir”, només posa de manifest la podridura d’una casta política al servei de les inconfessables ànsies de poder d’una oligarquia explotadora i parasitària que busca guanyar temps i desviar la ira popular davant els crims quotidians que comet contra el conjunt de la classe treballadora. Les ridícules posades en escena dels Mas, Jonqueres, Herrera, Navarro, Camacho o Rivera, evidencien la profunda crisis que corroeix la pròpia superestructura del règim capitalista, especialment entre les formacions clàssiques al servei dels interessos burgesos a Catalunya (CiU i PSC). Cal no oblidar que ja al 1990, el Parlament basc va anar més lluny que el català, amb el reconeixent formal del dret a l’autodeterminació, sota la iniciativa del PNB. La qüestió nacional segueix sense resoldre’s a Euskal Herria.

SENSE TREVA AL NACIONALISME BURGÈS!

PER LA CONSTRUCCIÓ DE L´ACDT I EL FUP!

VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE OBRERA!

VISCA L´INTERNACIONALISME PROLETARI!

 

PARTIT COMUNISTA OBRER DE CATALUNYA ( PCOC )

 

www.pcoc.es

 


Castellano:

Aprobado el “derecho a decidir”: continúa el circo nacionalista burgués en Catalunya.

Según los últimos datos oficiales del EPA, en Catalunya ya son casi 900.000 los asalariados parados, aún con el éxodo masivo de jóvenes trabajadores hacia el extranjero. La concentración y exportación de capitales a cargo de una oligarquía financiera insaciable, deja por el camino infinidad de cadáveres proletarios, millones de catalanes sin salario, sin derechos, sin condiciones laborales, sin vivienda e incluso sin vida. Esta es la cruda realidad que el capitalismo realmente existente ofrece al conjunto del pueblo trabajador. A pesar de todo, las formaciones burguesas y oportunistas -desde la pequeña burguesía nacional-municipalista, eco-socialista, lerrouxista o republicana, hasta llegar a la gran burguesía – pretenden seguir alargando su engaño y traición a las masas laboriosas, atrayéndolas hacia los reaccionarios parámetros del nacionalismo burgués.

Así pues, sería suficiente con cambiar o no la forma de estado o de darle más o menos contenido nacional, al fin y al cabo dentro la UE, y los problemas de los catalanes se solucionarían mágicamente. Hablar de la formación del estado como un ente represor de una clase dominante sobre una dominada, de relaciones de producción y capitalismo monopolista, de propiedad privada sobre los medios de producción, y oligarquía financiera parece que no interesa a los “representantes del pueblo”. Y no nos extraña nada. Aun cuando es, precisamente, la oligarquía financiera e industrial y su caduco modo de producción, la causa originaria de la miseria y embrutecimiento que hoy arrastra al conjunto de la clase obrera del estado, el origen  del padecimiento de millones de catalanes, castellanos, vascos y gallegos.

Es evidente que los parlamentos burgueses del siglo XXI, ya estén estos adheridos a estructuras autonómicas o formen parte de la inmensa mayoría de estados formalmente independientes, ya no pueden esconder su vacuidad soberana y su acelerado proceso de putrefacción. Aprueban a diestro y siniestro decretos, en forma de “recortes” y “reformas” que vienen impuestas por superestructuras internacionales, concretamente las de la oligarquía financiera: BCE, CE o FMI. Medidas que se imponen a miles de kilómetros de Barcelona o Madrid. Mientras las fuerzas productivas del régimen son golpeadas y destruidas bajo el yugo del capitalismo agonizante, y mientras la superestructura del régimen  chapotea entre el barro de la corrupción -que es siempre estructural al sistema, nunca coyuntural-  la desvergonzada oligarquía financiera, propietaria absoluta del estado español, se obstina en mantener al proletariado ibérico sumergido en un falso debate identitario, especialmente en aquellos mercados que para élla son estratégicos, como es el caso de Catalunya. Seguir alargando la dictadura capitalista y el sufrimiento y la agonía de las masas trabajadoras, sometidas a la miseria y la sobreexplotación, es el único objectivo de estos parásitos y explotadores. No se debe olvidar que las formaciones políticas hegemónicas del Congreso de los Diputados, así como las del Parlamento de Catalunya, también son propiedad de monopolios integrados en el IBEX-35, concretamente sus bancos.

Es por eso que no sorprendió la enésima sesión parlamentaria con aires de “jornada histórica”, celebrada el pasado 13 de enero de 2013, donde los lacayos políticos del régimen en versión catalana, declararon con ridícula solemnidad “el derecho a decidir”; la definitiva resolución de la secular cuestión nacional en tierras catalanas. Como si Catalunya fuese una villa aislada, como si su Parlamento ( autonómico o independiente) tuviese hoy alguna utilidad nacional y popular, como si los ilustres diputados pudiesen determinar el grado de “soberania del pueblo catalán” nomás subiendo al atril y proclamándolo. Cómo si el patriotismo fuera algo consustancial a esta oligarquía apátrida y a esta corrupta casta política que la sirve con gusto. La nueva y nefasta tragicomedia nacionalista acabó aprobando, por 85 votos a favor y 41 en contra, el insustancial “derecho a decidir”. Tan insustancial, que fue capaz de unir a convergentes, democristianos, republicanos y ecosocialistas por un lado – sí al “derecho a decidir”- y a socialistas, populares y lerrouxistas por el otro -no al “derecho a decidir”-. Otro grotesco espectáculo del hediondo nacionalismo burgués que monopolizó la sesión parlamentaria de los “ilustres” diputados.

Las fuerzas del sí sumaban 37 escaños convergentes -“caso Palau”, con sede embargada incluída- así como 13 de sus socios democristianos – “caso Pallerols”, donde los seguidores de Cristo se dedicaron a saquear el dinero de los parados para beneficio propio, mientras sus santos dirigentes disfrutaban de amplias suites en el Palace-. También votaron a favor los 35 escaños de las formaciones pequeñoburguesas y oportunistas de rancio abolengo, como no podia ser de otra manera. Para ERC o ICV-EUiA, los derechos democráticos se decretan en una institución burguesa vacía de poder, se institucionalizan y se hacen efectivos sin más problemas. Aceptando de forma entusiasta el marco imperial de la UE – la misma que somete y no deja “decidir” no ya a los trabajadores, sino a muchos de sus Estados miembros-  , sueñan con una consulta en el 2014. Su concepto de “autodeterminación”, evidentemente, no puede emanar más que del “modelo Kosovo”; un híbrido de estado y base militar “autodeterminada” que opera al servicio de la UE-OTAN en el corazón de Europa. Haría falta, pues, preguntar a los “honorables representantes del pueblo”: ¿de qué tipo de derecho a decidir hablan?, ¿de acuerdo con qué soberanía? ¿Quizás del “derecho a decidir” y de la “independencia y soberanía” de Grecia, Italia, Portugal o el mismo Reino de España?

Los que ya nada deciden desde el Congreso de los Diputados en Madrid, externalizando sus funciones hacia Bruselas y Berlín, quieren que el Parlamento catalán “no decida”. Al mismo tiempo, los que optan por que este Parlamento “decida”, basan su planteamiento en integrarse de lleno a las superestructuras de Bruselas y Berlín, con tal de “decidir soberanamente”. El fraude al que nos quieren seguir arrastrando se nos muestra en toda su plenitud. En definitiva, un planteamiento burgués -impregnado de nacionalismo- que no solo hace abstracción del contexto histórico donde nos encontramos, sino que centra el “debate soberano”, sin ninguna vergüenza, entorno a la consecución de simples formas de estado para beneficio de una u otra fracción de la oligarquía dominante. No hace falta mencionar el fondo mismo de la cuestión nacional, las esencias mismas de cualquier estado, su carácter de clase y las relaciones de producción que defiende en el actual contexto histórico. Todo comienza y acaba en autonomía, federalismo, estado propio, monarquía o república.

Frente a estos 85 escaños a favor se ubicaron los 23 provenientes del nacionalismo -“caso Gurtel”- , los 9 de la formación neolerrouxista Ciudadanos y los 15 supervivientes socialistas –salpicados últimamente por el “caso Mercuri”-, que a estas alturas ya no saben qué votar ni qué decir. Y para coronar esta farsa parlamentaria, montada sobre el alienante nacionalismo burgués, el sedicente “caballo de troya de las clases populares” , es decir, los 3 escaños de las CUP, decidieron – en un ejercicio de espectáculo asambleario- dividir sus paupérrimas “fuerzas parlamentarias”. Uno de sus escaños votó a favor de “decidir”, los otros 2 se “abstuvieron” de no se sabe bien qué, poniendo de manifiesto el oportunismo desacomplejado del que hace gala esta formación independentista e interclasista.

Las palabras Catalunya, España, soberanía, independencia, estado propio, derecho a decidir, y democracia, monopolizaron la “histórica cita”. A los “honorables” parlamentarios – a los que millones de catalanes no votaron en las últimas elecciones burguesas-, no les afectan ni la monstruosa realidad material que padece el pueblo trabajador catalán, ni tampoco los sufrimientos diarios al que se ven sometidas las masas laboriosas a las que dicen “representar”. Frente a esta situación, la clase dominante, sabedora de que su modo de producción sólo puede ofrecer sobreexplotación y miseria, promete falsas “soluciones nacionales” que ni los mismos charlatanes políticos de la oligarquía se creen. Hace falta ganar tiempo y desviar el hartazgo del proletariado y clases populares. Y es aquí donde el nacionalismo burgués despliega toda su potencialidad ideológica.

Para unos la cuestión nacional se resume en salir del actual Estado español; para otros seria más adecuado mantenerse dentro sus estructuras. Eso sí, todos juntos como hermanos dentro de la UE, dentro de la CE, el BCE, el FMI, el BM, la OCDE, la OTAN…  He aquí la solución nacional que ofrece la oligarquía apátrida para seguir alienando al pueblo trabajador catalán y al del resto de nacionalidades del Estado, no cambiar nada o cambiarlo todo para acabar no cambiando nada. Y en medio de esta miseria intelectual y política, los Cambó de hoy -con aires de estadista universal y sin ninguna vergüenza- ponen sobre la mesa “el derecho a decidir de Catalunya”. Eso es lo que los lacayos políticos de la oligarquía -sea catalana o castellana- entienden por “soberanía”; un estado más o no de la UE, el mismo régimen capitalista, la misma clase dominante.

Valgan como fieles metáforas de lo hasta aquí expuesto, las penosas micromanifestaciones que el mismo 23 de enero se citaron a las puertas del Parlament, a fin de ovacionar i abuchear a los parlamentarios, dependiendo de su afiliación nacionalista; a un lado unos pocos centenares levantando banderas esteladas y proclamando “la creación de un nuevo estado catalán dentro de la UE”, y a pocos metros unos centenares más ondeando emblemas borbónicos, proclamando “la unidad de España”. El nacionalismo burgués dominaba esta penosa representación teatral, tanto dentro como fuera del hemiciclo, a modo de esperpento que hacía honor a la fecunda obra de Valle-Iclán. Este esperpento, contribuye a alargar la agonía del proletariado y las clases populares, así como a consolidar una vida de esclavos para nuestros hijos.

Como viene defendiendo el PCOC, este proceso “soberanista” impulsado bajo parámetros del nacionalismo burgués y alimentado desde el eje Barcelona-Madrid, tiene como principal finalidad seguir profundizando en la división y fragmentación de las fuerzas proletarias y populares del conjunto de naciones y regiones del estado, precisamente en un momento histórico en que estos se saben en el punto de mira de la patronal de los señores Mas y Rajoy. El embrutecimiento, la alienación y el debilitamiento del sujeto histórico revolucionario que ha de poner fin a este estado de cosas insostenible, ha sido siempre uno de los principales objetivos de la ideología dominante burguesa. Más aún, cuando el reino del capital monopolista muestra su esencia depredadora a cara descubierta.

Sería suficiente hacer un breve análisis histórico para concluir cual ha sido el rol jugado por las élites burguesas del estado español, especialmente las de origen catalán, a lo largo de su existencia. La oligarquía instalada en Catalunya, con la instrumentalización del sentimiento nacional del pueblo trabajador catalán, siempre ha buscado presionar su propio Estado, con mayor insistencia cuando este arrastra una profunda y duradera crisis económica, con tal de obtener sus prebendas. Y hoy, esta presión gira alrededor del deseado Pacto Fiscal, rechazado inicicialmente por el Gobierno español, que busca situar los sectores oligarcas catalanes a la vanguardia de la explotación ibérica. Recordemos que esta oligarquía nuclearizada entorno al Fomento de Trabajo o Caixabank, ya ha dejado claro en sus declaraciones públicas, que todo este proceso “soberanista” comienza y acaba en este Pacto Fiscal.

Resulta, por tanto, ridículo y falsario, escuchar en boca del señor Mas las palabras “derecho a decidir”, cuando de lo que se trata es de establecer un pacto mercantil y financiero entre la propia clase dominante, entre la misma oligarquía financiera. Y en este contexto se ha de enmarcar esta nueva maniobra “nacional”. Un pulso entre élites burguesas para conquistar mayores cuotas de mercado dentro del marco imperial de la UE, donde hace falta destacar el ensordecedor silencio de la siempre activa oligarquía vasca, tan cómoda dentro de su particular Concierto Económico.

El PCOC reafirma su posicionamiento proletario e internacionalista, afirmando que no hay y no puede haber más salida para superar este régimen capitalista, para romper de raíz el circo nacionalista desplegado por los parásitos explotadores y apátridas, que organitzar el poder popular desde nuestros centros de trabajo, desde nuestros barrios, universidades, institutos. No hay más salida que reconstruir los lazos solidarios que hacen inexpugnable al movimiento obrero, recuperar la imprescindible combatividad de la clase trabajadora, fijando el objetivo en la conquista del socialismo como único régimen capaz de emancipar al conjunto del proletariado y dar una solución definitiva a la cuestión nacional en el estado español.

El PCOC hace un nuevo llamamiento al movimiento obrero para que alce las estructuras de la Asamblea de Comités, Delegados y Trabajadores desde la misma base de los centros de trabajo, y que ésta pueda fundirse en un solo puño, en un masivo Frente Unico del Pueblo, dirigido por el proletariado e integrado por el conjunto de clases populares agredidas por el capital monopolista y su Estado represor. No hay otra manera de derrocar la barbarie capitalista que edificar el poderoso ejército proletario que ha de tomar el poder en sus manos.

El inalienable derecho a la autodeterminación de Catalunya, en plena etapa imperialista, sólo podrá ser una realidad práctica cuando éste se una  indisolublemente a la conquista del socialismo, a la victoria de las fuerzas proletarias y populares de las diferentes naciones del ’Estado. Sólo la fraterna unidad de acción entre el proletariado catalán y la del resto de nacionalidades, podrá liquidar para siempre  el estado monopolista y burgués, liberando social y nacionalmente a millones de trabajadores.

El PCOC, fiel a los principios emanados del socialismo científico, se opone frontalmente al tramposo y falso debate en torno al “derecho a decidir”, comandado por millonarios burgueses educados en el Liceo Francés y engordados a base de cuentas en Suiza. El PCOC se opone a un proceso “soberanista” puesto en marcha por estafadores profesionales dedicados en cuerpo y alma a expoliar  las propias instituciones catalanas, mientras millones de trabajadores catalanes son lanzados al pozo de la miseria. El PCOC se opone al circo nacionalista que monopoliza el debate público del régimen en Catalunya, con cargo a alcurnias burguesas que cobran comisiones por deslocalitzar industries de Catalunya, a la vez que evaden este capital a provincias tan “catalanas” como Ginebra. El PCOC, en definitiva, denuncia una vez más, el degradante nacionalismo burgués emboscado tras una fraseología  vacía de contenido, entorno a derechos “soberanos” inexistentes -ya vengan estos de sectores burgueses  “independentistas, unionistas o federalistas”- , la función de los cuales no es otra que esconder las atrocidades diarias cometidas por el capital  monopolista y la parasitaria oligarquía financiera que le acompaña. ¿Qué “derecho a decidir” pueden ofrecer a los pueblos ibéricos los señores Alierta, Brufau o Barroso?  ¿Qué “democracia y soberanía”  pueden ofrecer el señores Botín, Fainé o Draggi?

Unir y coordinar las diferentes luchas del proletariado, organizar el poder popular desde la base económica del capitalismo, ligar el derecho a la autodeterminación a la lucha por el socialismo, denunciar sin tregua al nacionalismo burgués dominante, combatiendo al mismo tiempo el oportunismo inoculado en el interior del movimiento obrero. Este modo de producción caduco y senil, por más que se esmere la clase dominante, ya nada puede ofrecer al conjunto del pueblo trabajador catalán, castellano, vasco, o gallego. Tampoco el europeo.

La enésima tragicomedia nacionalista en el Parlament, en forma de declaración grandilocuente sobre el “derecho a decidir”, sólo pone de manifiesto la podredumbre de una casta política al servicio de las inconfesables ansias de poder de una oligarquía explotadora i parasitaria, que busca ganar tiempo y desviar la ira popular frente a los crímenes cotidianos que comete contra el conjunto de la clase trabajadora. Las ridículas puestas en escena de los Mas, Jonqueres, Herrera, Navarro, Camacho o Rivera, evidencian la profunda crisis que corroe la propia superestructura del régimen capitalista, especialmente entre las formaciones clásicas al servicio de los intereses burgueses en Catalunya ( CiU y PSC). Hace falta no olvidar que ya en 1990, el Parlamento vasco fue más lejos que el catalán, con el reconocimiento formal del derecho a la autodeterminación, bajo la iniciativa del PNV. La cuestión nacional sigue sin resolverse en Euskal Herria.

¡SIN TREGUA AL NACIONALISMO BURGUÉS!

¡POR LA CONSTRUCCIÓN DE LA ACDT Y EL FUP!

¡VIVA LA LUCHA DE LA CLASE OBRERA!

¡VIVA EL INTERNACIONALISMO PROLETARIO!

PARTIT COMUNISTA OBRER DE CATALUNYA ( PCOC )

www.pcoc.es

 

¿Errata en el texto? Por favor, selecciónela y presione Shift + E o pinche aquí para informarnos. Gracias por anticipado.

Share

Comentarios desactivados.

Plugin creado por AcIDc00L: noticias juegos
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: seo valencia